Ford Mustang tegi Saksa autotootjatel koduturul selja prügiseks (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Mustangi kuues põlvkond
Ford Mustangi kuues põlvkond Foto: AFP / Scanpix

USA klassikaline muskelauto Ford Mustang oli märtsis Saksamaa turul enimmüüdud sportauto, kirjutab autouudiste portaal Jalopnik riigi transpordiameti avalikustatud andmetele toetudes.

Täpsemalt müüdi Saksamaal märtsis 780 kuuenda põlvkonna Ford Mustangit. Teisel kohal oli sportautode klassis Porsche 911 752 eksemplariga ning esiviisikusse mahtusid veel Audi TT, Mercedese E-klassi kupee ja Porsche Boxster, millele jagus Saksamaal märtsis vastavalt 708, 532 ja 442 ostjat.

Kokku müüdi Saksamaal eelmisel kuul 5020 sportautot, mis aasta-aastases võrdluses märgib 5,2protsendist kasvu.

Ford Mustangi hind algab Saksamaal 38 000 eurost ehk ta on veidi odavam kui näiteks lähim konkurent Porsche 911. Samas on Fordi sõnul nende enimmüüdud mudeliks 435hobujõuline GT versioon, mis maksab rohkem kui näiteks Audi TT.

Kuuenda generatsiooni Ford Mustangi esitleti 2013. aasta detsembris. Tegu on esimese Mustangiga, mille loomisel peeti silmas just eksporditurge.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles