Uber jagas USA võimudele infot rohkem kui 12 miljoni kasutaja kohta

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi toetajad Pariisi tänavatel
Uberi toetajad Pariisi tänavatel Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

Idufirma Uber avalikustas täna oma ajaloo esimese nn läbipaistvusraporti, kust selgub, et transpordivahendusettevõte on jaganud USA võimuorganitele ja regulaatoritele infot rohkem kui 12 miljoni kasutaja kohta, kirjutab Reuters.

Uber selgitas, et USA ametid soovisid ja said infot sõitude, sõidupäringute, reisijate üleskorjamise ja mahapanemise asukohtade, hindade, sõidukite ning juhtide kohta. Ettevõtte sõnul saadi USA õiguskaitseasutustelt kokku 415 päringut ning infot jagati neist rohkem kui 85 protsendi puhul.

Suur osa neist päringutest olid seotud pettuste või varastatud krediitkaartide kasutamise uurimisega, selgitas Uber raportis.

Ettevõte väitis, et ei saanud USA võimudelt ühtegi rahvuslikku julgeolekut puudutavat ega välisluurega seotud päringut.

Investorite poolt rohkem kui 60 miljardile dollarile hinnatud sõidujagamisettevõte pole teiste riikide ametite ja õiguskaitseasutuste kohta sarnast infot veel avalikustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles