Eestlaste loodud uus lahendus võimaldab dokumente digiallkirjastada otse pilves

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiallkirja moodul Office 365’s
Digiallkirja moodul Office 365’s Foto: Uptime

Eesti ettevõte Uptime on oma klientide jaoks välja töötanud tarkvaramoodulid, mis võimaldab oma dokumente digiallkirjastada otse Office 365 pilves - sealsamas, kus neid luuakse.

Uuendus tähendab näiteks seda, et kui lepingut allkirjastab mitu inimest, siis selle asemel, et neile see ükshaaval meilile saata ja allkirjastamise järjekorda jälgida, piisab nüüd, kui saata laiali dokumendi link. Kõik osapooled saavad ligipääsu ühele ja samale failile ning allkirjastamiseks piisab ühest paremhiireklõpsust.

Liideses on võimalik ka vaadata, kes on juba allkirja andnud ja kes veel puudu.

«Kui sa juurdled selle üle, kuidas töötajad pilveteenusesse viia, siis arvesta, et nad juba on seal, lihtsalt mitte sinu kontrolli all olevas pilves,» selgitas Uptime’i tehnoloogiajuht Raimo Seero olukorda, millega seisavad silmitsi ettevõtete tänased IT-juhid.

Kui varem sai töötegemiseks kasutada ainult ettevõtte poolt eraldatavaid vahendeid – arvuti, meilikonto, vajalikud programmid, siis täna on Seero sõnul aktiivsel inimesel mugavam oma dokumente GoogleDrive´s hoida ja neile igal ajal ligi pääseda kui end laua taha piirata.

«Sel juhul puudub aga ettevõttel igasugune kontroll millised andmed ja kuhu on salvestatud, kuna failid asuvad töötaja personaalsel kontol. Hiljutine Cisco analüüs kinnitas, et IT-juhid alahindavad tõsiselt, kui palju isiklikke pilveteenuseid töös tegelikult kasutatakse,» märkis ta.

Seero hinnangul on parem pakkuda oma inimestele ettevõtte hallatavat keskkonda, mis on mugavam ja võimekam töövahend, pakkudes lisaväärtust nii ettevõttele kui töötajale. «Kui ettevõtte pakutav teenus on mugavam töövahend kui isiklik pilverakendus, siis võetakse see kasutusele ilma sundimatagi.»

Uuenduse abil on võimalik oma Office’i kontole turvaliseks kaheastmeliseks sisselogimiseks kasutada nüüd ka Mobiil-ID-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles