GoPro napsas Apple´ist maineka tippdisaineri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoPro kaamera suusataja pea küljes. Pilt on illustreeriv.
GoPro kaamera suusataja pea küljes. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Seikluskaamerate tootja GoPro meelitas Apple´ist enda palgale tippdisaineri Danny Costeri, kirjutab BGR.

Uus-Meremaalt pärit Coster asus Apple´is tööle 1994. aastal ehk vaid veidi hiljem kui ettevõtte legendaarne peadisainer ja praegune juhatuse liige Jonathan Ive. Coster osales muu hulgas ka esimese iMaci ja iPhone´i disainiprotsessis ning tema nimel on sadu disainipatente. Apple´i ülihoolikalt valitud 19pealises disainigrupis oli ta üks olulisemaid töötajaid.

GoPro pressiteates mainis ettevõtte asutaja ja tegevjuht Nick Woodman, et huvitaval kombel kohtus ta Costeriga esimest korda 2001. aastal Mehhikos viiekuulisel surfiretkel, kus ta oli juhuslikult just katsetamas esimese GoPro kaamera prototüüpi.

GoPro´s hakkab Coster asepresidendina vastutama ettevõtte tootedisaini eest. Costeri väärtust tõestab juba see, et peale uudise avalikustamist tegi seikluskaamerate tootja aktsiahind läbi pea 20protsendilise tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles