HTC uus tipptelefon jõuab Eestisse mais

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC 10
HTC 10 Foto: Android Central

HTC selle aasta tipptelefon HTC 10 jõuab Eestis müügile maikuus ja seda esialgu kahes värvitoonis.

«Loodame esimeste telefonide jõudmist mai alguses. Baltimaades tulevad esialgu müügile halli ja hõbedase tooniga telefonid, hiljem otsustame kuldsete tellimise üle,» ütles Postimehele HTC Baltimaade regioonijuht Vlad Bercenko.

Sel nädalal maailmale esitletud HTC 10 välimuse osas on loobutud vahepealsest iPhone’ilikust disainist (One A9) ja tagasi tuldud HTC-le omase juurde. Telefoni alumiiniumist «liivapritsiga» kaetud tagakülg on kergelt kumer ja seda ääristavad teravad freesitud servad. Selline kuju muudab telefoni märgatavamalt ergonoomilisemaks, kui enamik selle sirge tasapinnaga konkurendid. See telefon lihtsalt ei libise nii kergelt käest. Põhikaamera ulatub tasapinnalt välja vaid vaevumärgatava kühmuna.

Telefoni välisservad on kitsaimas osas vaid 3 millimeetri paksused ja seega on kokkupuutepunkt sõrmede ja käega üsna väike, kuid seda tasakaalustavad «küürus» tagakülg ja nurgelised liitumiskohad. Sellele vaatamata mahuvad telefoni paremale servale kenasti ära ka nii toite- kui heliklahvid ja SIM-kaardi pesa.

Telefoni esikülg on kaetud 2,5D Gorilla Glassiga (sama, mis näiteks peagi Eestisse jõudval Huawei selle aasta tippmudelil P9), mille üleminek raamile on sisuliselt märkamatu.  Esiküljelt on lisaks suurtele kõlaritele kadunud ka HTC logo - «pole mingisugust vajadust klientidele meelde tuletada, mis telefoni nad ostsid,» sõnas Darren Sng.

Esikülje allosas asuvad «tagasi» ja «viimati kasutatud rakenduste» ikoonide vahel asuv puutetundlik «kodu-nupp» on ühtlasi sõrmejäljelugeja ja HTC-testide kohaselt peaks selle tuvastuskiirus olema kõigest 0,2 sekundit.

Telefoni paraja suurusega uuel 5,2-tollisel Super LCD 5 ekraani resolutsioon on lausa 2560x1440 pikslit, mis on selgelt parimad näitajad võrreldes mis iganes konkurendiga. HTC kinnitusel suudab see ekraan näidata lausa 30 protsenti rohkem värve kui senised LCD ekraanid.

Mis puutub HTC kitsaskohaks olnud helisüsteemidesse, siis on uude mudelisse sisseehitatud BoomSound Hi-Fi süsteem, millel on esiküljel lausa kaks väljundit: kuulari sees paiknev kõlar ja allosas paiknev subwoofer. Tõotab tulla huvitav kuulamiskogemus, kuigi vanu häid esiküljekõlareid sellel mudelil enam pole. 

Telefoni saab loomulikult ühendada ka väliste audiosüsteemidega ning  selleks on seadmes sisseehitatud 24-bitine kõrglahutusega võimendi, mis peaks olema isegi väiksema müra ja moonutustega kui iPhone’i oma. Seadmega on kaasas kõrglahutusega kõrvaklapid, mida toetav tarkvara võimaldab helisagedusi kasutaja kõrvadele sobivaks filtreerida.

Telefoni seest leiame Qualcommi uusima Snapdragon 820 protsessori, 4GB RAM ja 32 salvestusmälu, mida saab kasvatada välise mälukaardiga. Erinevalt paljudest teistest tippklassi rivaalidest sisaldab see seade tuge Android 6.0 adaptiivsele mälule, mis võimaldab kaarti kasutada vahetult ka sisemälu laiendina.

HTC enda loodud tarkvara hoiab seadme operatiivmälu üleliigsest alati puhta ja seega ka seadme kiire. Paistab, et HTC on suutnud süsteemide toimimist sedavõrd optimeerida, et selle tippklassile tavapärane 3000 mAh mahutavusega aku peab vastu lausa kaks ööpäeva. Kahtlematult positiivne on ka USB Tybe-C andmesidepordi kasutuselevõtt, mis muudab imekiireks nii telefoni laadimise kui andmeliikluse filmide ja failide liigutamisel seadmete vahel.

Ja siis kaamerad. Telefoni selfie-kaamera on 5-megapiksline ja sellel on f/1.8 avaga läätsed.  Esimest korda on esikaamera varustatud ka OIS-nimelise pildistabiliseerimise süsteemiga eriti stabiilsete selfie’de ja Snapchati videote tegemiseks.

Põhikaameral nimega UltraPixel 2 on megapiksleid 12 ning see seab pikslite koguse kõrval tähtsamale kohale nende suuruse, et võimaldada parema kvaliteediga fotosid kehvades valgusoludes. Kaamera kõrval on kahetooniline LED-välk ja varustatud non-laser-autofookustamise süsteemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles