Pidu läbi: USAs vähenes järsult uutesse idufirmadesse investeerimine

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht
Silicon Valley sünnikoht Foto: AP / Scanpix

Käesoleva aasta esimeses kvartalis vähenesid esmainvesteeringud USA idufirmadesse nii tehingute kui ka kogusumma arvestuses hüppeliselt, kirjutab Venturebeat MoneyTree raportile viidates.

Konsultatsioonifirma PwC ja riskikapitaliliidu National Venture Capital Association poolt Thomson Reutersi andmetele toetudes koostatud raportist selgub, et USAs allkirjastasid idufirmad ja investorid kolme kuu jooksul kokku 297 esimese rahastusvooru tehingut, millega paigutati raha ettevõtetesse kokku 1,7 miljardit dollarit. Võrreldes eelmise aasta esimese kvartali näitajatega vähenes tehingute arv 16 protsenti ning kogusumma lausa 31 protsenti. Keskmise esimese vooru investeeringu suurus langes 17 protsenti 5,7 miljonile dollarile.

Tarkvaraidufirmad olid investorite seas kõige populaarsemad, kogudes 121 tehinguga 666 miljonit dollarit ehk 39 protsenti kogusummast. Järgnesid meedia ja meelelahutus-, biotehnoloogia-, jaetoodete ja -teenuste- ning IT-teenuste ettevõtted.

Kui uutel idufirmadel oli varasemast keerulisem esmaseid investeeringuid leida, siis juba varem rahastust saanud startuppidel oli veidi lihtsam elu. Kokku investeeriti USAs idufirmadesse esimesel kolmel kuul 12,1 miljardit dollarit ehk sama palju kui mullu, tehingute arv vähenes 5 protsenti 969le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles