Jaapani maavärinad peatasid Toyota, Honda ja Nissani tehaste töö

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalavahetusel tabasid Jaapanit maavärinad, milles hukkus 41 inimest, vigastatute arv ulatub tuhandeteni.
Möödunud nädalavahetusel tabasid Jaapanit maavärinad, milles hukkus 41 inimest, vigastatute arv ulatub tuhandeteni. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel tabasid Jaapanit maavärinad, milles hukkus 41 inimest, vigastatute arv ulatub tuhandeteni. Oma tootmise olid sunnitud peatama mitmed suurettevõtted, teiste seas ka Toyota, Nissan, Mitsubishi ja Honda.
 

Reutersi andmetel peatab Toyota tootmise umbes nädalaks, kuna selle tarnepartneri Aisin Seiki Kumamoto lähedal asuv tehas sai maavärinates tõsiselt kannatada. Nädalaga üritatakse Toyota detailide tootmine viia teistesse tehastesse üle.

Sarnaseid tarneprobleeme oli ka Mitsubishil, mis peab mõneks päevaks sulgema Okayama koostetehase.

Nissan teatas, et alustab tootmisega uuesti juba lähipäevil, kuid Honda Kumamoto lähedal asuv mootorrattatehas sel nädalal ei tööta.

Pärast 2011. aasta katastroofilist maavärinat on Jaapani autoettevõtted oma tarneahela ümber ehitanud, et tagada tootmise jätkumine ka mõne lüli mittetoimimise puhul.

Alates eelmise nädala neljapäevast on Jaapanit tabanud üle 500 maavärina, millest vähemalt 70 klassifitseeriti kohaliku skaala järgi neljapalliliseks ehk need olid piisavalt tugevad, et maju rappuma panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles