Apple päästis vanadest nutividinatest mullu 43 miljoni dollari väärtuses kulda

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Apple teatas, et kogus vastava jäätmete kogumis- ja taaskasutusprogrammi käigus eelmisel aastal kokku 40 823 tonni vanu nutitelefone ja teisi elektroonikaseadmeid, millest üle 27 000 tonni oli taaskasutamiseks kõlblik materjal, kirjutab Quartz.

Näiteks kogus ettevõte eelmisel aastal vanadest seadmetest kokku üle 10 478 tonni terast, 6000 tonni plastikut, 5418 tonni klaasi, 2049 tonni alumiiniumi, 1360 tonni vaske, 86 tonni koobaltit, 58 tonni tsinki, 20 tonni pliid, 18 tonni niklit, kolm tonni hõbedat, kaks tonni tina ja 999 kilo kulda.

Praeguste hindade juures on Apple´i ümbertöötlemiseks saadud hõbeda väärtuseks umbes 1,7 miljonit dollarit, vase väärtuseks 6,5 miljonit dollarit ning pea tonni kulla eest saab umbkaudu 43 miljonit dollarit.

Selleks, et need materjalid vanadest seadmetest kõige efektiivsemalt kätte saada, on Apple ehitanud uue roboti, mis suudab näiteks iPhone´i osadeks lahti võtta ja detailid õigesse ümbertöötluslahtrisse paigutada vaid 11 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles