Eesti sõidujagajate lemmikauto on just nii vana ja just see Volkswageni mudel (1)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify taksotellimise teenus
Taxify taksotellimise teenus Foto: Taxify

Taksode ja sõidujagajate vahendamise tegelev kodumaine Taxify avaldas täna möödunud nädalavahetuse sõitude põhjal koostatud statistika nii reaalselt enim kasutatavate sõidukite kui nende vanuse kohta.

Selgub, et sõidujagajate ehk Private klassi juhtide kasutatav populaarseim mudel on Volkwagen Passat - selle roolis istub koguni 34 protsenti sõidujagajaist. Järgnevad Škoda Octavia (22,9), Škoda Superb (21,8), Mercedes-Benz E-klass (11,2) ja Audi A6 (10).

Sõidujagajate enim kasutavad autod (Taxify)
Sõidujagajate enim kasutavad autod (Taxify) Foto: Taxify

Kui vaadata siia kõrvale standard-klassi kuuluvate taksode mudeleid, siis nende seas pole Volkswagenist ega Audist jälgegi. Juhib hoopis Nissan Leaf 27,2 protsendiga ning selle järel tulevad Toyota Avensis, MB E-klass, Škoda Octavia ja Opel Astra.

Kui panna aga kokku kõik Taxify vahendatavat sõiduvahendid, siis on liider Škoda Octavia, millele järgnevad suhteliselt sama suurusjärguga VW Passat, Operl Zafira, Toyota Avensis ja Opel Astra.

Taxify vahendatavate autode vanused
Taxify vahendatavate autode vanused Foto: Taxify

Selgub veel, et kõige enam - 24,3 protsenti - kasutatakse inimeste vedamiseks Eestis kümne aasta vanuseid masinaid - toodetud seega aastal 2006. Sellele järgnevad aastad 2008, 2009, 2014 ja 2007.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles