Volkswageni müügitulemused on diisliskandaalist hoolimata kasvuteel (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvid Volkswageni logo ees.
Tuvid Volkswageni logo ees. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE/AFP

Saksamaa autokontsern Volkswagen müüs käesoleva aasta esimeses kvartalis üle 2,5 miljoni auto, mis märgib aasta-aastases võrdluses 0,8protsendist kasvu, kirjutab Auto Express.

See tähendab, et eelmise aasta teisel poolel lahvatanud diiselmootorite heitgaasinäitajate võltsimise skandaal mõjus kontserni müügitulemustele oodatust vähem.

Euroopas kasvas grupi uute autode müük käesoleva aasta esimesel kolmel kuul 3,3 protsenti, koduturul Saksamaal oli selleks 1,5 protsenti. Kõige suuremat kasvu näitas Hiina turg, kus müüdi 6,4 protsenti rohkem autosid kui eelmisel aasta esimeses kvartalis. Lõuna-Ameerikas kukkus müük samal ajal 27,6 protsenti, Venemaal 16,3 protsenti ning Põhja-Ameerikas 2,1 protsenti (seejuures USAs 5,7 protsenti).

Kuigi Volkswageni kontserni müüginumbrid tervikuna kasvasid, siis nimebrändi autode müük kahanes ainukesena kogu grupist 1,3 protsenti. Audi, Škoda, SEATi, Porsche ja tarbesõidukite müük oli aga plussis.

Volkswagen on pidanud diiselmootoriga  autode emissiooninäitajate võltsimise tõttu üle maailma tagasi kutsuma üle 11 miljoni auto.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles