Intel koondab maailma arvutituru madalseisu tõttu 12 000 inimest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli tegevjuht Brian Krzanich
Inteli tegevjuht Brian Krzanich Foto: SCANPIX

Maailma suurim protsessoritootja Intel teatas, et koondab 12 000 inimest ehk 11 protsenti oma tööjõust, kuna ettevõtte ärifookus liigub eemale aastaid languses olnud personaalarvutite turust, kirjutab Reuters.

Edaspidi soovib suurettevõte toota protsessoreid peamiselt andmekeskustele ja muudele internetiga ühendatud seadmetele.

Intel ei täpsustanud, milliste regioonide töötajaid koondamiskirves tabab. Suurem osa ettevõtte tootmisest asub USAs. Kärpekuludeks hindab Intel teises kvartalis 1,2 miljardit dollarit. 2017. aasta keskpaigaks peaks ettevõte kärbete ja ümberstruktureerimisega ühel pool olema ning pärast seda ootab Intel umbkaudu 1,4 miljardi dollari suurust kulude säästu aastas.

Inteli hinnangul langeb personaalarvutite turg tänavu ligi kümme protsenti, varasemalt hindas ettevõte languseks 3-6 protsenti. Uuringufirma IDC andmetel kukkus PCde kogutarne maailmas esimeses kvartalis mulluse tulemusega võrreldes 11 protsenti.

Ka mitmed teised seni personaalarvutite turule spetsialiseerunud ettevõtted nagu Hewlett Packard ja Microsoft on viimastel aastatel oma ärid ümber organiseerinud. Uued tehnoloogiakasutajad eelistavad süle- ja lauaarvutitele nutiseadmeid, samal ajal kui äriklientide seas on suurenenud nõudlus serverite, andmekeskuste ja vastava tarkvara järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles