Leht: BMW ja Daimler katkestasid Apple´i autoehitust puudutanud läbirääkimised

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: SCANPIX

Saksamaa ajalehe Handelsblatt andmetel on BMW ja Daimler pidanud eri aegadel tehnoloogiaettevõttega Apple läbirääkimisi ettevõtte esimese auto ehitamise partnerluse teemadel, kuid mõlemad autotootjad otsustasid need sarnastel põhjustel katkestada.

Kuigi Apple ei ole kunagi ametlikult kinnitanud, et plaanib omaenda autot ehitada, on selle kohta mitmetesse meediakanalitesse lekkinud pikema aja jooksul palju üsna üheselt tõlgendatavat infot, teada on ka vastava projekti nimi - Titan.

Ettevõte on jõudnud järeldusele, et selleks, et oma esimese sõidukiga keerukal ja riskantsel turul ka edukas olla, tuleks partneriks võtta mõni suuremate kogemustega autotootja. Handelsblatti andmetel pidas Apple mõnda aega läbirääkimisi Daimleri ja BMWga, kuid Saksa autotootjad otsustasid need põhimõtteliste erimeelsuste tõttu lõpetada. Väidetavalt ei suutnud osapooled jõuda üksmeelele kogutavate andmete kontrolli teemal.

Apple tahab integreerida kogu kogutava sõiduinfo oma pilvesüsteemi, samas kui Saksa autotootjate jaoks on klientide andmete privaatsus tulevikustrateegia võtmeelemendiks, kirjutas Handelsblatt oma allikatele toetudes.

Lehe andmetel katkestas BMW läbirääkimised Apple´iga juba mullu, Mercedes-Benzi tootja Daimler aga alles hiljuti.

Teise Saksamaa väljaande Frankfurter Allgemeine allikate andmetel on Apple´il keset Berliini üles seatud labor, kus ettevõtte kiivalt saladuses hoitud esimest autot arendavad 15-20 spetsialisti.

Samade allikate sõnul peaks Apple´i esimest autot hakkama tootma Austria ettevõte Magna. Kui seni on Magna tootnud peamiselt Minisid, siis viimasel ajal on tellimused vähenenud ning allikate kinnitusel suudaks Kanada-Austria päritolu miljardärile Frank Stronachile kuuluv firma toota sadu tuhandeid autosid aastas lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles