Opera on esimene sisseehitatud VPN-iga veebilehitseja

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opera VPN
Opera VPN Foto: Opera

Opera on suurtest veebilehitsejatest esimene, millel on täiesti tasuta kaasas peamiselt kasutajate asukoha peitmiseks mõeldud virtuaalse privaatvõrgu rakendus VPN.

VPN on teenus, mis loob avalikus internetivõrgus kasutaja jaoks turvalise virtuaaltunneli mõne teise arvuti või infrastruktuuriga.  Avalike veebiteenuste  – näiteks striiminguteenuse Netflix – aga ka riiklike geopiirangute jaoks on kasutaja sellisel juhul nähtav ühendatud seadme asukoha järgi.

Kui tavaliselt on VPN-i lahenduse kasutamiseks tulnud kasutajal osta tasulisi rakendusi, siis Opera täna avaldatud arendusversiooniga on see teenus tasuta kaasas. Tuleb vaid vajutada virtuaalsele lülitile, et saada 256-bitise võtmega krüpteeritud ühendus, mis peidab avalike veebilehtede eest kasutaja ühenduse detailid ja kaotab seega näiteks piirangud, mis on seatud ühe või teise riigi kasutajatele.

Paljud ettevõtted kasutavad VPNi ka kaugtöökohtade pidamiseks või miks mitte selleks, et töötajad pääseksid kontorist väljas olles ligi asutuste siseveebidele.

Tööversioonis on ennast võimalik näidata siiski vaid USA, Kanada või Saksamaa veebikasutajatena.

Allikas: Opera

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles