Test: millises selvepesulas saab auto selgelt kõige paremini puhtaks? (2)

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autolehe pesulatest
Autolehe pesulatest Foto: Autoleht

Selvepesulaid on viimasel ajal järjest juurde tekkinud, Tallinnas on neid juba üle kümne. Autoleht proovis, millises neist auto kõige paremini puhtaks saab.

Kokku külastati kuut Tallinna selvepesulat, et üks pesula paistis silma parima pesutulemusega, teised olid enam-vähem võrdsed. Küll aga on vahed sees nii pakutavates lisateenustes kui ka selles, et kaardiga saab maksta ainult kahes külastatud kohas ning tšeki samuti ainult kahes pesulas, kirjutab Autoleht.

Väikesed vahed on ka hinnas. Kui kasutate selvepesulaid sageli, tasub lähemalt uurida püsikliendi soodustusi, need võivad anda üsna palju kokkuhoidu.

Testis kasutati päris määrdunud ja tükk aega pesemata autosid ning üheselt sai selgeks, et selvepesulas, kus töö käib autot vaid survepesurist pritsides, jätab tulemus soovida. Ainsana saadi auto täiesti puhtaks Nutipesulas, kus oli olemas ka harjapesu. Vähem määrdunud auto puhul on head aga kõik testitud pesulad, pealegi on need soodsad: asjaliku pesu koos kiirvahaga saab neis orienteerivalt nelja-viie euro eest.

Autolehe testi võitja oli seega selgelt Peteruburi tee 71 C asuv Nutipesu. Hind oli selles 1 euro  120 sekundi eest. Tavapäraste survepesuprogrammide kõrval saab seal valida ka korraliku vahuga harjapesu - selle jaoks on eraldi vooliku otsas pika varrega hari. Töö käigus hakkab pehme hari vahtu välja ajama ning sellega saab auto üsna kerge vaevaga üle hõõrutud. Plusside hulka läheb veel teistest pisut madalama hinna kõrval ka  kaardimakse ja tšekivõimalus (ainult kaardiga makstes). Miinustena lähevad kirja tolmuimeja puudumine ja segane allesjäänud aja näidik, kus ei kasutata numbreid, vaid alguses süttinud lambid hakkavad järjest kustuma.

Testis osalesid veel Ehrle pesula, Linnapesula, Mündipesula, Rocca Jazz,  Smartwashi Kristiine pesula. Kuidas testijatel neis läks ja milline pingerida moodustus, saab lugeda selle nädala Autolehes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles