Microsoft ja Google matsidki kõik vaenukirved maha

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti kontor New Yorgis
Microsofti kontor New Yorgis Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Maailma suurim tehnoloogiafirma Microsoft ja internetiärihiiglane Google teatasid, et võtavad tagasi kõik üksteise kohta esitatud kohtuhagid ja -kaebused, kirjutab Reuters.

Ettevõtted teatasid juba eelmise aasta septembris, et plaanivad võtta kõik 18 üksteise väidetavaid patendirikkumisi puudutavat hagi tagasi. Nüüd on jõutud sõnadest ka tegudeni.

«Järgides meie kokkulepet, oleme me nõustunud võtma kõik regulaatoritele esitatud kaebused tagasi,» teatas Google reedel.

Microsofti kõneisik selgitas Reutersile, et ettevõte läks Google´iga kokkuleppele, kuna maailma suurima tarkvarafirma juriidilised prioriteedid on muutumas. «Me keskendume ka edaspidi Google´iga äri ja klientide pärast võistlemisele,» lisas ta.

Google´i kõneisik kinnitas Reutersile, et ettevõtted «soovivad konkureerida oma toodete ja teenuste, mitte kohtuasjade abil.»

Google´i konkurendid kaebasid mullu ettevõtte peale USA konkurentsiametile, leides, et see kasutab Androidi platvormi ebaõiglasel viisil internetireklaami turu hõivamiseks.

Maailma suurimat otsingumootorit haldav ettevõte on ka Euroopa Komisjoni uurimise all. Euroopa Komisjon saatis eelmisel nädalal Google’ile kirja, kus süüdistab USA tehnoloogiagiganti selles, et firma kasutab ära operatsioonisüsteemi Android domineerimist nutitelefonides ja tahvelarvutites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles