Fordil ei ole mingit huvi Fiat Chrysleriga liitumiseks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat Chrysler endine tegevjuht Sergio Marchionne, kes täna suri.
Fiat Chrysler endine tegevjuht Sergio Marchionne, kes täna suri. Foto: REBECCA COOK/Reuters

Fordi tegevjuht Mark Fields ütles ajakirjanikele, et hoolimata Fiat Chrysleri juhi Sergio Marchionne selle kohta tehtud vihjetest ei ole USA autotootjal mingit huvi konkurendiga liitumiseks, kirjutab Reuters.

Marchionne on pikka aega kutsunud autotootjaid üles ühinemistele, et vähendada uute ja ökonoomsemate autode arenduskulusid. Eelmisel aastal sai Fiat Chrysler General Motorsilt ühinemisettepanekule eitava vastuse. Marchionne ei ole aga oma ideest loobunud, teatades üle-eelmisel nädalal, et kaalub sama ettepaneku esitamist Fordile, Toyotale ja Volkswagenile.

Fordi juht Mark Fields eitas aga kategooriliselt ettevõtte huvi Fiat Chrysleriga liituda.

«Ma ei saa vastutada sõnade eest, mida Sergio (Marchionne) või keegi teine peab heaks välja öelda,» ütles Fields Pekingi automessi eel ajakirjanikele.

«Ma võin öelda, et meil ei ole ühtegi teist huvi peale omaenda plaani täideviimise, see tähendab suurepäraste toodete loomise ja igas äri osas innovatsioonile keskendumise. See on meie ainuke fookus,» lisas Fordi juht.

Fiat Chrysler müüs mullu kokku 4,6 miljonit autot, Ford 6,6 miljonit autot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles