Märgid, mis näitavad, et peaksid telefoni vahetama (3)

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma vana seadme võid viia Telia esindusse ja saada uuelt seadmelt väärilise soodustuse.
Oma vana seadme võid viia Telia esindusse ja saada uuelt seadmelt väärilise soodustuse. Foto: Digitark

Kui sinu igapäevane moto oma telefoni kasutamisel on "ma saan hakkama," peaksid kindlasti mõtlema telefoni vahetamisele, kuna tänapäeval ei peaks keegi oma telefoniga pelgalt "hakkama saama", soovitab Taavi Õmblus sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark.

Uue telefoni ostu lükatakse tihti määramatusse tulevikku põhjusel, et vanaga saab veel hakkama. Kui ka lihtsamad ning iseenesestmõistetavad tegevused nagu helistamine ja sõnumite saatmine on talumatult aeganõudvad, tasuks silmad-kõrvad uue telefoni leidmiseks lahti hoida, kirjutab Digitark.

Märgid, mis näitavad, et sinu telefon on jäänud vanaks või ei vasta sinu tarbimisvajadustele:

Telefon on aeglane

Kui isegi helistamiseks tuleb varuda kannatust ning kontaktide ikoonile vajutamise ja kõne alustamise vahele jääb aega mitu korda ärrituda, on see üks põhilisi märke, mis peaksid telefoni vahetamise tõsisemalt päevakorda tooma. Loe täpsemalt Digitargast.

Su telefon lülitub ise välja

Kui su telefon lülitab end ise näiteks kaamerarakenduse avamisel välja, on see kindel märk, et su telefon ei vasta (enam) sinu tarbimisvajadustele. Üldiselt tuleb selline olukord ette siis, kui telefon on nii hõivatud kõige muu töös hoidmisega (näiteks operatsioonisüsteemi) ning iga lisaülesanne (nagu foto tegemine) nõuab telefonilt rohkem kui see talle pakkuda suudab, siis ainus, mida see sellisel juhul teha oskab, on end välja lülitada. Loe täpsemalt Digitargast.

Sa kasutad siiani 3G telefoni

Youtube'i videod laevad kaua ning kui laevadki end ära, siis enamjaolt ei näe sa neid HD kvaliteedis - tõenäoliselt kasutad siiani 3G telefoni.

Lihtsamate tegevuste puhul nagu e-kirjade saatmine, ei pane sa tõenäoliselt seda erinevust tähele, kuid kui vaadata videoid, kuulata muusikat või surfata fotosid täis uudiseportaalides, on vahe juba oluliselt tuntavam. 4G internetti kasutades hakkab video käima peaaegu kohe (üldiselt HD kvaliteedis), uudised laevad end kiiremini ning ka äsja tehtud selfie laeb end Instagrami kiiremini üles. Loe täpsemalt Digitargast.

Ekraani on katki? Aku ei pea? Telefon mäletab vähem kui sa ise? Need on täiendavad märgid, et aeg on otsida uus nutiseade.

Kui telefoni vahetamist takistab ainult üks - hirm andmete kaotamise või nende uude telefoni ümberlaadimise ees, siis seda ei maksa enam karta, kuna iga telefonitootja soovib, et tema telefoni kasutuselevõtt uuele kasutajale oleks võimalikult lihtne ning mugav.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles