Leht: Fiat mõtles heitgaasitestide läbimiseks välja nutika petusüsteemi (5)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIATi logo
FIATi logo Foto: SCANPIX

Saksamaa väljaande Bild am Sonntagi andmetel on riigi võimud võtnud Fiati uurimise alla, kuna kahtlustavad autotootjat heitgaasitestide tulemusi moonutava süsteemi kasutamises.

Nimelt selgus Saksamaa mootoritranspordiameti (KBA) testidest, et mõnede Fiati mudelite heitgaase vähendavad süsteemid töötavad järjest vaid 22 minutit ning lülituvad seejärel välja. Ametlikud laboritestid kestavad standardina aga vaid 20 minutit, mis viitab lehe hinnangul sellele, et Fiati süsteemid olid teadlikult loodud heitgaasinäitajaid vaid testide ajaks nõutud piires hoidma.

Ajalehe andmetel avastati see skeem esimest korda Fiat 500X testide ajal, samuti olevat Fiati tarnepartner Bosch teavitanud võime, et Fiat kasutab süsteemi, mis peatab emissioone vähendavate filtrite töö või vähendab  selle efektiivsust.

Bosch ei soovinud seda väidet ajalehele kommenteerida. Saksamaa võimud olid samuti kidakeelsed. Transpordiminister Alexander Dobrindt ütles eelmise nädala reedel, et «Fiati mudeleid tuleb täiendavalt testida.»

Eelmisel nädalal avalikustatud Briti ja Saksamaa valitsuste tellitud uuringust selgus, et mitte ükski testimisele võetud 93 diiselmootoriga autost ei suutnud reaalses elus mahtuda Suurbritannias autodele lubatud lämmastikoksiidide saastenormidesse.

Mõlema riigi võimud on kutsunud autotööstust üles olukorda kiirelt parandama.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles