Jätkuvalt kahjumis Twitter valmistas investoritele järjekordse pettumuse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: SCANPIX

Mikroblogivõrgustik Twitter teatas, et kalendriaasta esimese kvartali käive kasvas vaid 36 protsenti, mis on ettevõtte kõigi aegade kehvim tulemus, kirjutab Wall Street Journal.

Kuigi investorid kartsid kõige rohkem kasutajabaasi jätkuvat seisakut, kasvas säutsujate arv kolme kuuga üllatuslikult lausa 5 miljoni võrra. See tähendab, et vähemalt korra kuus logib teenusesse sisse 310 miljonit kasutajat.

Samal ajal valmistas pettumuse hoopis ettevõtte 595 miljoni dollarini küündinud käive, mis aastases võrdluses suurenes vaid 36 protsenti. Ettevõtte sõnul on selle taga suurte brändide leige huvi säutsude abil reklaamimise vastu, mis on aga üks ettevõtte põhilisi tuluallikaid.

Twitteri kahjum vähenes aastaga 162,4 miljonilt dollarilt 79,2 miljonile dollarile.

Twitteri käesoleva kvartali käibeprognoos ennustab veel kehvemaid aegu. Ettevõtte hinnangul suureneb müügitulu võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga vaid 17 protsenti. Võrdluseks -  aasta tagasi oli kasvuks 61 protsenti.

Oodatust kehvem käive ja pettumust valmistav teise kvartali prognoos viis Twitteri aktsia järelkauplemisel rohkem kui 13protsendilisse langusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles