VW uurimisel leiti kümne aasta vanune võltsimistarkvara tutvustav Powerpointi esitlus

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni diiselauto
Volkswageni diiselauto Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Volkswageni diisliskandaali uurimisel avastati muude materjalide hulgast ka 2006. aastast pärit Powerpointi esitlus, mille abil selgitas üks ettevõtte tehnoloogiajuhtidest viise, kuidas on võimalik USA emissiooniteste petta, kirjutab New York Times.

Kahe New York Timesi anonüümseks jääda soovinud allika sõnul leiti nimetatud esitlus USA võimude poolt Volkswageni emissioonipettuse uurimise käigus. Väidetavalt kõrgel ametipostil asunud tehnoloogiajuhi loodud dokument heidab otsest valgust sellele, et maailma üks suurimaid autotootjaid kaalus heitgaasinäitajaid võltsima hakata juba kümmekond aastat tagasi. Volkswagen tunnistas mullu, et ettevõtte toodetud 11 miljonit diiselmootoriga autot on varustatud tarkvaraga, mis moonutavad emissiooninäitajaid..

Praeguseks ei ole teada, kelleni täpselt see esitlus Volkswagenis jõudis, kuid juba selle olemasolu ning slaidides tehtud ettepanekud tulemusi võltsiva tarkvara installeerimiseks näitavad otseselt, et autotootjal oli vastav plaan olemas juba kümme aastat tagasi.

Praegu ähvardavad Volkswagenit miljarditesse dollaritesse ulauvad trahvid. Eelmisel reedel teatas ettevõte rekordilisest 6,2 miljardi dollari suurusest kahjumist, kuna autode tagasikutsumiste, trahvide ja muude juriidiliste kulude tarbeks otsustati kõrvale panna lausa 18 miljardit dollarit. Lisaks teatas Volkswagen, et parandab või ostab USAs tagasi 500 000 alates 2009. aastast toodetud diiselmootoriga sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles