Virtuaalreaalsus: Poola videomängude ettevõte loob VR-reisi Tšornobõli

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VR-tuur soovitakse lansseerida juunikuus ning seda nii Oculus Rift’ile, Playstation VR’ile, HTC Vive’ile ning ka Samsung Gear VR’ile.
VR-tuur soovitakse lansseerida juunikuus ning seda nii Oculus Rift’ile, Playstation VR’ile, HTC Vive’ile ning ka Samsung Gear VR’ile. Foto: Kuvatõmmis

Poola videomängude ettevõte on loomas VR-reisi kohtadesse, kuhu tavainimene ilmselt eales ei satu, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

26. aprillil 1986. aastal Ukrainas toimunud tuumakatastroofi tõttu tühjaks jäänud linn Prõpjat on koht, kuhu enamik meist kunagi ei satu, kirjutab Digitark. Linnast, kus kunagi elas ligi 50 000 inimest, on alles jäänud lagunevad varemed, mis aja möödudes järjest enam loodusega ühte kasvab.

Reality 51 on Poola videomängude ettevõte, millel on käsil virtuaaltuuri loomine hüljatud Prõpjati linna. Selleks pildistab ettevõte sealset ümbrust nii maapinnalt kui ka õhust ning paneb selle arvutis kokku ühtseks 360-kraadiseks elamuseks. Antud projekti töömahukust näitab asjaolu, et ainuüksi ühest spordisaalist ülidetailse VR-kogemuse loomiseks tegi ettevõte 30 000 fotot, mis seejärel arvutis kokku töödeldakse.

Loe Digitargast lähemalt, kuidas külastada tuumakatastroofis 30 aastat tagasi ohtlikuks muutunud piirkonda virtuaalselt!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles