Zuckerberg tugevdab oma haaret võimsalt kasvava Facebooki üle

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustik Facebook teatas koos kvartalitulemustega uuest aktsiastruktuurist, mis on loodud selleks, et ettevõtte asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg ei kaotaks aktsiaid heategevusele annetades firma üle kontrolli, kirjutab Reuters.

Zuckerberg ning tema abikaasa Priscilla Chan teatasid mullu, et plaanivad annetada 99 protsenti oma Facebooki aktsiatest erinevate heategevusprojektide edendamiseks.

Selleks, et tegevjuht ja kaasasutaja Zuckerberg saaks oma varanduse ära annetada, ilma, et kaotaks samas ettevõtte üle kontrolli, kavatseb Facebook luua uue hääleõiguseta aktsiate klassi.

See tähendab, et ettepaneku järgi viiks ettevõte läbi aktsiate splittimise suhtega kolm ühele. Splittimine tähendab, et aktsiate nimiväärtust vähendataks aktsiakapitali suuruse muutmiseta, muutuks lihtsalt aktsiate arv.

Täpsemalt jagaks Facebook iga praegu käibel oleva A ja B klassi aktsia kohta ühekordse aktsiadividendina kaks hääleõiguseta C klassi aktsiat.

Zuckerbergi poolt tehtud splittimise ettepanek läheb igal juhul läbi, kuna tema käes on hetkel suurem osa sotsiaalvõrgustiku hääleõiguslikest aktsiatest.

Facebooki kasum kolmekordistus kalendriaasta esimeses kvartalis 1,3 miljardi dollarini, käibeks oli 5,38 miljardit dollarit ehk 57 protsenti mullusest tulemusest rohkem.

Facebooki igakuiste kasutajate arv kasvas 15 protsenti 1,65 miljardi inimeseni.  Igapäevaste kasutajate arv  kasvas 16 protsenti 1,09 miljardi inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles