Uue Tesla Model Si sõiduulatuseks kinnitati ametlikult 488 kilomeetrit (5)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S 90D
Tesla Model S 90D Foto: SCANPIX

USA keskkonnakaitseagentuur (EPA) kinnitas elektriautode tootja Tesla sedaani Model S 90D uue versiooni ametlikuks sõiduulatuseks 303,2 miili (488 kilomeetrit), kirjutab Autocar.

Model S 90D varasema versiooni sõiduulatus oli EPA testide järgi 9 miili (14,5km) lühem. Lisaks suurenes uute mõõtmistega ka kahe mootoriga P90D versiooni sõiduulatus. Kui eelkäijal oli selleks ametlikult 253 miili (407 kilomeetrit), siis 2016. aasta mudel suudab ühe laadimisega läbida 270 miili (434,5 kilomeetrit).

Tesla sõnul on autode sõiduulatus suurenenud osaliselt senisest voolujoonelisema esiosa tõttu, kuid kõige suuremat rolli mängib siiski fakt, et EPA testis lõpuks ka 90D 90kWh akupakiga versiooni, varasemad numbrid olid saadud 85kWh akupakiga sõiduki testimisel, mille müük lõpetati USAs tänavu veebruaris.

Lisaks suurenenud sõiduulatusele suudab uus Model S ka senisest kiiremini aku täis laadida, kuna laadija maksimaalset voolutugevust suurendati 40 amprilt 48 amprile.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles