Google ja Fiat Chrysler hakkavad koos isesõitvaid autosid arendama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google
Google Foto: SCANPIX

Autokontsern Fiat Chrysler ning autonoomseid sõidukeid juba aastaid testinud Google on lähedal isesõitvate autode arendamise koostööleppe sõlmimisele, kirjutab Reuters kolmele tulevase ühisettevõtmisega seotud anonüümseks jääda soovinud allikale toetudes.

Ettevõtted peaks allikate sõnul lähiajal tegema ka vastava pressiavalduse.

Google ja Fiat Chrysler keeldusid Reutersile teemat kommenteerimast. Varasemalt on Google teatanud, et ei soovi täiesti üksinda isesõitvaid autosid ehitada ning on uurinud võimalusi erinevate autotootjatega koostöö tegemiseks. Fiat Chrysleri juht Sergio Marchionne kinnitas nädala alguses ajakirjanikele, et peab ühe tehnoloogiaettevõttega läbirääkimisi, kuid ei soovinud selle nime veel avalikustada.

Teiste autotootjate nagu Fordi, General Motorsi ja Daimleri juhid suhtuvad Google´i ja teiste tehnoloogiaettevõtetega koostöö tegemisse pigem ettevaatlikult, kuna kardavad, et isesõitvate autode arendamisel jääks nende kanda ainult riistvaratootja roll, samas kui tehnoloogiaettevõtjad teeniks kasumit autode ja juhtide poolt toodetavate andmete kogumise ja analüüsi abil.

Näiteks General Motors on teatanud, et kavatseb isesõitvad autod valmis ehitada iseseisvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles