Tesla kaotas tänavu juba viienda tippjuhi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Tesla

Kaks Tesla Motorsi tootmisjuhti teatasid autofirma seni populaarseima mudeli Model 3 tootmisesse jõudmise eel, et lahkuvad ettevõttest, kirjutab Bloomberg.

Täpsemalt lahkuvad tootmise eest vastutanud asepresidendid Greg Reichow ja Josh Ensign. Tesla üks kõrgema palgaga juhte Reichow lubas ettevõttesse jääda kuni asendaja leidmiseni.

Bloombergi anonüümsete allikate andmeil oli juhtide väljavahetamise põhjuseks Tesla eelmise mudeli Model Xi turule toomise pikalevenimine ning autolt avastatud vead, mis tingisid ka lõpuks pea kõigi autode tagasikutsumise. Tesla kõneisik seda väidet aga ei kinnitanud, öeldes, et viimased viis aastat Teslas veetnud Reichow soovis suunduda väljateenitud puhkusele. Ensigni lahkumist aga ei kommenteeritud.

Tesla on tuntud mudelite turulejõudmise edasivenimise poolest. Roadster jõudis müüki 9 kuud lubatust hiljem, Model S kuus kuud hiljem ning Model X lausa 18 kuud peale auto tutvustamisel lubatud tähtaega. Ilmselt ei soovi ettevõtte asutaja ja tegevjuht Elon Musk rohkem kui 400 000 eeltellimust saanud Model 3 puhul samu vigu korrata.

Kokku on käesoleval aastal Teslast lahkunud kokku juba viis asepresidenti. Reichow oli neist kõige prominentsem, juhtides autotootmist ning olles ka üks kõige kõrgemini teenivatest töötajatest. Viimase kahe aastaga teenis ta raha, aktsiate, optsioonide ja muude kompensatsioonide näol kokku 6,4 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles