Vene häkkerid panid müüki sajad miljonid meilikeskkondade logimisandmed

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihakõneleja
Vihakõneleja Foto: SCANPIX

Sajad miljonid üleilmselt tuntud meilikeskkondade Gmail, Yahoo Mail, Mail.ru ja Hotmail kasutajanimed ja paroolid on langenud Venemaa häkkerite küüsi ning pandud müüki.

Veebiturvalisuse ettevõtte Hold Security andmeil võib juhtum puudutada 272,3 miljonit kontot. Ettevõtte eksperdi Alex Holdeni sõnul on müüki pandud 57 miljonit Mail.ru, 40 miljonit Yahoo Maili, 33 miljonit Hotmaili ja 24 miljonit Gmaili kontot, teatab Reuters.

Lisaks sisaldab häkkerite andmebaas väidetavalt sadu tuhandeid Saksamaa ja Hiina e-maili aadressi ning tuhandeid Ameerika Ühendriikide pankade, tootmis- ja jaemüügiettevõtete klientide kasutajanimesid ja paroole.

Hold Security andmed pärinevad otse ühelt häkkerilt, kes pakkus andmebaasi müügiks kõigest ühe dollari eest. Kümne päeva eest asus ettevõte teenusepakkujaid juhtumist informeerima.

Tegemist on suurte numbritega, kuid siiski väikese osaga nende teenuste kasutajate koguarvust, Gmaili kasutajate hulk küündib näiteks ühe miljardini.

Mail.ru teatas vastuseks Reutersile, et asub piisava info kogumise järel ohustatud kasutajaid juhtumist informeerima. Microsofti esindaja ütles, et tegemist on kahetsusväärse reaalsusega, kuid ettevõtte teenustel on kasutajate kontode turvamisel piisavad turvameetmed, mis küsivad kahtluste korral kasutajatelt sisselogimisel täiendavaid andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles