General Motors hakkab Uberi konkurendiga inimjuhita elektritaksosid testima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chevrolet Bolt 2017
Chevrolet Bolt 2017 Foto: SCANPIX

General Motors hakkab koostöös sõidujagamisettevõttega Lyft juba järgmise 12 kuu jooksul testima Chevrolet Bolti (Euroopa mudelinimega Opel e-Ampera) inimjuhita taksosid, kirjutab Wall Street Journal.

Plaan avalikustati vaid mõned kuud peale seda kui General Motors teatas, et investeerib Uberi konkurenti Lyfti pool miljardit dollarit. Hiljuti andis GM teada, et ostab inimjuhita elektritaksode programmi arendamiseks enam kui miljardi dollari eest autonoomset sõidutehnoloogiat arendava USA ettevõtte Cruise.

Lyfti esindaja sõnul pole veel kõik autonoomsete taksode testimisprogrammi detailid selged, kuid ilmselt hakatakse pakkuma teenust alguses vaid ühes linnas. Klientidel oleks võimalik valida Lyfti rakenduses, kas nad soovivad tellida inimjuhiga või inimjuhita autot.

GM näeb Lyfti ja selle autojuhte uue Chevrolet Bolti põhilise kliendina. Seni on Detroidis asuv autotootja rentinud näiteks Chicago autojuhtidele Chevy Equinoxi linnamaastureid, lähitulevikus hakkab seda nii Chicagos kui ka teistes linnades asendama elektriline väikeauto Bolt.

Lyfti ja GMi ühisprojekt on mõeldud Alphabeti Google´i ja Uberiga konkureerimiseks. Google on juba aastaid testinud oma isesõitvaid autosid mitmes USA osariigis ning äsja sõlmiti ka koostöölepe Fiat Chrysleriga. Lyftist selgelt suurem sõidujagamisettevõte Uber on asutanud aga inimjuhita autode arendamise üksuse, mis peaks esimesed autonoomsed autod sõidujagamisturule tooma 202. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles