Kütuseturul on alanud hinnasõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiini eest maksmine Neste automaattanklas.
Bensiini eest maksmine Neste automaattanklas. Foto: Margus Ansu.

Neste langetas täna mootorikütuste hindu 0,5 eurosendi võrra (7,8 sendi) üritades hoida hinnakujundaja staatust, mida Statoil analüütik Tõnis Oja sõnul endale võita üritab.

Kütuseturul näib euro esimesel nädalal hinnasõda alanud olevat. Sel nädalal pole möödunud päeva, mil mõni kütusemüüja oleks jätnud hinna mõne sendi võrra langetamata.

Üksteise võidu saadavad kütusemüüjad teateid hinnamuutuste kohta. Eile tegi seda esimesena Statoil, kes märkis hinnalanguse kellaajaks 7.40.

Neste juht Ivar Kohv teatas täna, et nemad langetasid hindu juba kella kuue paiku hommikul, mistõttu jäi mulje, justkui oleks Statoil seda esimesena teinud. Kohv lisas, et kõik sellenädalased hinnalangused on just Neste algatanud.

Kütuseturuekspert ja börsianalüütik Tõnis Oja märkis eile, et Statoil üritab Nestelt üle võtta hinnakujundaja staatust, mida viimane 10 aastat omanud on.

Kohv märkis, et Oja väite esimese poolega, mis puudutab Neste hinnakujundaja staatust, on ta nõus, aga väite teise poole tõesust, vähemalt selle nädala sündmuste (hinnamuudatuste) kronoloogia põhjal, kindlasti järeldada ei saa.

Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles, et hinnakujundust Eesti mootorikütuste jaeturul mõjutavad kõik suuremad turuosalised ning antud konkurentsisituatsioonis ei ole asjakohane vastandada kahte suuremat jaemüüjat.

E24 uuris Statoililt veel, miks nad alati teatavad kütuse hinna langusest, kuid pea mitte kunagi selle tõusust.

Pauts vastas seepeale, et selle aasta esimestel päevadel on firma edastanud eraldi infot hinnamuudatuste kohta, tulenevalt asjaolust, et mistahes kaupade hinnamuudatused on seoses euro kasutuselevõtuga leidnud meedias laialdaselt kajastamist ning ettevõte soovib, et kajastamist leiaksid õiged hinnad.

«Tavapäraselt me toodete hinnamuudatuste (ei hinnatõusude ega hinnalanguste) kohta eraldi pressiteateid ei koosta ega väljasta, sest tegemist on jaekaubandusettevõtte igapäevatööga ning mootorikütuste hind on väga lihtsasti jälgitav ja võrreldav,» kirjutas ta e-kirjas.

Pärast tänast hinnalangust on Neste automaatjaamades hinnad järgmised:
95 1,164 eur/l (18,21 krooni)
98 1,204 eur/l (18,83 krooni)
D 1,184 eur/l (18,52 krooni)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles