Fiat Chrysler ja Google ei tea, kes täpsemalt saab isesõitvate autode kogutava info omanikuks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat-Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne.
Fiat-Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne. Foto: Max ROSSI / REUTERS

Fiat Chrysleri kontserni tegevjuht Sergio Marchionne tunnistas, et ei ole veel Google´iga kokku leppinud, kes saab ettevõtete koostöös arendatavate isesõitvate auto kogutava info seaduslikuks omanikuks, kirjutab Reuters.

Google sõlmis nädala alguses Fiat Chrysleriga lepingu, millega soetab inimjuhita autode testimiseks sada Chrysler Pacifica pistikhübriidi.

Kuigi kokkuleppe järgi osaleb Fiat Chrysler ka autode testimisel ja nende testimiseks ettevalmistamisel, ei ole veel selge, kelle valdusesse jäävad sõidukite kogutud andmed.

«Me peame jõudma koostööga faasi, kus isesõitvate autode turuletoomine saab reaalsuseks, seejärel saame me koostööst tulenevate hüvede jagamist arutada. Me ei ole veel selles faasis,» ütles Marchionne.

Tema sõnul on veel palju aspekte, mis tuleks Google´iga kokku leppida, näiteks see, kas arendada avatud platvormi, mida saaks kasutada ka teised ettevõtted.

Autokontserni juht kinnitas, et esialgu on koostöö väga täpselt piiritletud, hiljem võib see aga laieneda.

«Esimese faasi eesmärgiks on Google´i tehnoloogia lisamine meie väikebussile. Meil on paika pandud väga selged eesmärgid ja väga täpsed tähtajad. Mis pärast seda hakkab saama, näitab aeg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles