Nutikellade tulevik on kaks ekraani

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe ekraaniga nutikell
Kahe ekraaniga nutikell Foto: Kuvatõmmis videost

Kuna ühe ekraaniga nutikellades on midagi puudu nii tarbijate kui arendajate jaoks, siis on üks ettevõte otsustanud välja tulla seadmega, millel on kaks ekraani.

Kasutades ära magneteid ja kleeplinti tulid kolm noormeest välja Doppio nutikella lahendusega, millel on kaks ekraani, vahendab infoportaal The Verge.

Teddy Seyed Calgary ülikoolist, Xing-Dong Yang Dartmouthi kolledžist ja Daniel Vogel Waterloo ülikoolist on suutnud produtseerida töötava kahe ekraaniga nutikella prototüübiga, mille mõlemad ekraanid on puutetundlikud. Üks neist ekraanidest on kellast täielikult eraldatav ning seda võib panna kellarihma küljes oleva ekraani peale, kõrvale või ükskõik kuhu mujale.

Iseenesest ei ole mitme ekraaniga lahenduses midagi uut, kuid seni ei ole leitud lisaks Nintendo toodetele neile ühtegi teist kasutusala. Samas ei ole päris kindel, kas kaks ekraani muudab nutikella tarbijatele atrakiivsemaks. 

Doppio meeskond esitleb oma kahe ekraaniga nutikella ajavahemikus 7.-12. mail Ameerika Ühendriikides toimuval CHI konverentsil, mis keskendub inimfaktorile arvutisüsteemides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles