Microsofti kogukäive ületas triljoni dollari piiri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti kontor New Yorgis.
Microsofti kontor New Yorgis. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

41 aastat tagasi asutatud tarkvarafirma Microsofti kogukäive on ületanud triljoni dollari piiri, kirjutab portaal MSPoweruser.

Täpsemalt on 1975. aasta aprillis asutatud tarkvaraettevõte viimast kvartalitulemust sissearvestades teeninud oma ajaloo jooksul 1,002 triljonit dollarit müügitulu. Kasumit on teenitud samal ajal kokku 256,2 miljardit dollarit.

Võimsate tulemuste afišeerimisest on Microsoft aga targu hoidunud - esimesena ettevõtte kogukäibe triljoni dollari piiri ületamisest teatanud tehnoloogiakonsultandi Jeff Reifmani andmetel hoiab Microsoft praeguseks juba 108,3 miljardit dollarit ehk 41 protsenti oma ajaloo jooksul teenitud kogukasumist erinevates offshorefirmades.

Microsoftist aasta hiljem asutatud Apple jõudis kogukäibega triljoni dollari piiri ületamiseni mullu, 1994. aastal asutatud internetikaubamaja Amazoni kogukäive ulatub praeguseks aga 545 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles