Tesla palkas kiire kasvuga toime tulemiseks Facebooki ja Uberi tippspetsialistid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/AFP

Portaali Electrek andmetel on lähiaastatel hüppelist tootmisvõimsuse ja käibekasvu lubanud elektriautode tootja Tesla Motors palganud oma kasvutiimi vastava ala tippspetsialistid.

Täpsemalt meelitati ettevõtte kasvuprogramme juhtima sarnast positsiooni Facebookis täitnud Praveen Arichandran ning üheks meeskonnaliikmeks varem koos Arichandraniga Facebookis ning hiljuti transpordivahendusrakenduse Uber kasvutiimis töötanud Sisun Lee.

Kasvutiim on kiirelt kasvavates ettevõtetes tavaliselt väike grupp andmeanalüüsiga tegelevaid spetsialiste, kelle tööks on mõelda välja parimad mudelid äri skaleerimiseks ning neid enne reaalses elus rakendamist ka simulatsioonides testida.

Näiteks Facebooki puhul mängis kasvutiim ettevõtte eduloos olulist rolli, aidates suurendada kasutajabaasi rohkem kui poolteise miljardi inimeseni. Sama on toimunud ka Uberis, seda küll väiksemas mahus.

Tesla Motorsil on kasvuanalüüsi ka hädasti vaja. Seni üsna väikese tootmisvõimsusega ettevõte on saanud märtsi lõpus esitletud uuele mudelile Model 3 juba üle 400 000 eeltellimuse, mistõttu lubati hiljuti suurendada kahe aastaga kogu tootmisvõimsust poolele miljonile autole aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles