Facebooki süüdistatakse konservatiivse sisuga meedia tsenseerimises

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mar Zuckerberg.
Mar Zuckerberg. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix

Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg teatas, et alustas ettevõttes sisejuurdluse, uurimaks välja, kas kasutajatele kuvatavas uudisvoos hoiduti teadlikult konservatiivset maailmavaadet toetava sisuga uudislugude kuvamisest, kirjutab Quartz.

Nädala alguses väitis tehnoloogiaportaal Gizmodo Facebooki endiste töötajate ütlustele toetudes, et ettevõtte palgatud spetsialistid, kes tegelesid kasutajatele kuvatavas uudisvoos artiklite valimisega, eelistasid selgelt liberaalse maailmavaatega meediat, tsenseerides regulaarselt konservatiividele huvipakkuva sisu või temaatikaga uudislugusid.

Kuna suur hulk inimesi üle maailma suunduvad erinevate meediakanalite artikleid originaalallikast lugema just Facebooki kuvatavate uudisvoogude kaudu, oleks tegu suure löögiga sotsiaalvõrgustiku mainele uudiste objektiivse vahendajana.

Probleem on nii tõsine, et väidetavat tsensuuri hakkas uurima ka USA senati vastav komisjon.

Zuckerbergi sõnul ei ole siiski tõendeid selle kohta, et Facebooki uudisvoogude kuraatorid oleks teadlikult surunud maha konservatiivsete uudiste nähtavust keskkonnas.

«Me võtame seda raportit väga tõsiselt ning viime läbi ulatusliku juurdluse, kindlustamaks, et meie tiimid on taganud selle toote terviklikkuse,» kirjutas Zuckerberg oma Facebooki kontol. «Kui me leiame midagi, mis on meie põhimõtete vastu, siis ma luban, et teeme vajalikud sammud, et sellega tegeleda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles