Test: fitness-treeningu äpid – on need siis abiks või siiski mitte?

, Digitarga toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia e-poe tootejuht Piret Käen testis erinevaid spordiäppe ja käis õpitust ja kogetust Digitarga saates rääkimas.
Telia e-poe tootejuht Piret Käen testis erinevaid spordiäppe ja käis õpitust ja kogetust Digitarga saates rääkimas. Foto: Digitark saade

"Aastaga on minu rutiiniks kujunenud, et peale igat kardio-treeningut tegelen ka lihasharjutustega," kirjutab telia e-poe tootejuht ja suur fitnessifänn Piret Käen oma blogis. "Mõni aeg tagasi küsiti minult, et kas ma olen proovinud mõnda äppi, mille järgi harjutusi teha ja kas sellised äpid võivad olla motiveerivad ning kujuneda rutiinseks kasutamiseks."

Piretile endale meeldib laiast internetist otsida igasugu põnevaid harjutusi ja neid kokku panna. "Neid ma siis Kadriga jagan ja kuni 3 nädalat ühte seeriat praktiseerime. Kuna mulle väga meeldib vaheldus, siis ainult kordusarvude suurendamine-vähendamine mind kuidagi ei ole köitnud, vaid ikka erinevate harjutuste leidmine ja kombineerimine."

Lisaks on Pireti õpilaste ringi lisandunud ka Liina, kellele ta on filminud harjutuste seeriad koos õpetustega õigest kehahoiakust, hingamisest ja kõigest muust olulisest, et ta endale liiga ei teeks.

Vaata Digitarga saatelõiku Piretiga:

"Olin küll erinevaid äppe uurinud ja ägedaid harjutusi otsinud, kuid kunagi ei olnud võtnud endale mõnda kindlat äppi, mille järgi oma lihastreeninguid tegema hakata. Olin algselt ka oma vastusega veidi skeptiline, kuid ..."

"Mis seal siis ikka – võtsin ette Google'i, otsisin välja kõige populaarsemad treeningäpid ja tõmbasin endale mõned alla, et katsetada, kas neist on ka asja :)"

Esimesed kaks äppi, mida ta katsetas, olid Freeletics ja Workout Trainer. "Algul mõtlesin ühega alustada, kuid huvi oli niivõrd suur näha nende erinevusi, et võtsin nad paralleelselt kasutusse."

Veel testis ta Northparki erinevaid spordiäppe, Runtasticu äppe nagu Runtastic Six Pack Abs Workout ja kätele Push-Ups Workout äppi, katsetamisele läks ka Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout ning FitStar.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles