Video: äpp lahendab õppurite rõõmuks paberile kritseldatud matemaatikatehteid

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakendus Mathpix
Rakendus Mathpix Foto: Moytherboard

Meie seas leidub mõningaid inimesi, kes ei pea matemaatikat oma tugevaks küljeks. Appi tuleb pildituvastustehnoloogiat kasutav uus rakendus nimega Mathpix, mis lahendab paberile kritseldatud võrrandid hetkega.

Selle esialgu iOS’i platvormile loodud rakenduse kasutajavaade on sarnane iga teise kaameraäpi omaga – kuva tuleb vaid suunata võrrandile, sellele järgneb tehte tuvastamine ja lahendus ongi käes, vahendab Motherboard.

Õppuritele on kindlasti kasulik ka sammhaaval läbitehtav lahenduseni jõudmise käik. Kuna lahenduseni jõudmine toimub serverites paiknevate andmebaaside toel, siis on rakenduse kasutamiseks vajalik internetiühendus.

Mathpixi lõid Stanfordi doktorant Nico Jimenes ja tema juhendaja Paul Ferrell koos mõne arendajaga.

«Matemaatikatehete sisestamine arvutisse on tõsine peavalu ja tahtsin leida parema viisi,» kirjeldas Jimenez ise oma algideed. Äpi kasutusvajadus saab olema kindlasti mitmekülgsem kui vaid sisestamisvaev.

Mathpix Demo from August Trollbäck on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles