Fotod: Sony esitles Tallinnas uusi Xperia X seeria telefone

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sony Mobile laiendab Xperia tootesarja ja esitles eile Tallinnas uut nutitelefonide seeriat nimega X.

Xperia X seeria lipulaeva mudelid on Xperia X ja Xperia X Performance, mudel Xperia XA on keskmise hinnaklassi nutitelefon.

«Tootesarja Xperia X kaudu pöörab kaubamärgi edulugu täiesti uue lehekülje. X-seeria kolm uut telefoni pakuvad igaühele midagi, alates keskmise hinnaklassi nutitelefonist kuni Premium-klassi mudeliteni, millel on kõige modernsemad funktsioonid. Kõigil mudelitel on väga kvaliteetne kaamera ja uudne disain, tänu millele sobituvad telefonid kätte varasemast veelgi paremini,» oli Sony Mobile Põhjamaade tootejuht Rikard Skogberg kindel.

Samas pole Sony telefonidel juba ammu maailma turuosade tipu kanti asja olnud. Juhivad ikka Samsung ja Apple, kellele järgnevad Hiina tootjad Huawei ja teised. Kusjuures, märgid näitavad, et Sony võibki jääda truuks vaid oma uusimale X-seeria mobiiltelefonide tootmisele ning tõmmata tootenimede tähestikurägastikus juhtme lisaks Z-ile seinast ka C- ja M-seerial.

 Sony ise peab jätkuvalt oma suurimaks tugevuseks mobiilide kaameraid, toodetakse neid ju ka palju teiste telefonitootjate seadmetele. Uutel mudelitel on näiteks prognoosiv hübriidautomaatne fokusseerimine: see on tehnoloogia, mis jälgib objekti pildialal, prognoosib selle liikumisi ja hoiab objekti alati fokusseerituna.

Xperia X ja Xperia X Performance telefonikaameratel on suur 1/2,3-tolline ja 23-megapiksline sensor Exmor RS.. Ka esipaneeli kaamerat on uuendatud, sellel on nüüd 13 megapikslit ja Sony nutikas automaatrežiim.

Ka Xperia XA telefoni 13-megapikslisel tagakaameral ja 8- megapikslisel esikaameral on kiire automaatfokusseerimine.

Xperia X telefonide akud peavad tootja kinnitusel vastu kuni kaks päeva1. Peale selle on Sony koostöös Qnovoga loonud telefonidele Xperia X ja Xperia X Performance kohanduva laadimise – tehnoloogia, mis võimaldab varasemast nutikamat ja tõhusamat laadimist. Aku saab vähem koormust, mis võimaldab pikendada selle kasutusiga.

 Kõikide Xperia X seeria telefonide disaini on uuendatud koostöös Sony Lundis ning Tokios asuvate tegevusüksustega. Kõigil mudelitel on 5-tolline ekraan. Uuteks disainidetailideks on ümardatud nurgad ja ümaram klaas. Kaitseklassile IP65/68 vastav Xperia X Performance on ka vee- ja tolmukindel3.

Kõigil mudelitel on ka loomulikult uued protsessorid: Qualcomm Snapdragon 650 (Xperia X), Qualcomm Snapdragon 820 (Xperia X Performance) ja Mediatek Helio P10 (Xperia XA).

 Xperia X saabub turule 1. juunil ning selle soovituslik jaemüügihind on ligikaudu 599 eurot. Juuni keskel järgneb Xperia XA müügihinnaga ligikaudu 299 eurot. Kuu lõpus tuleb lettidele  Xperia X Performance saabub turule juuni lõpus ning seda ligikaudse hinnaga 699 eurot.   

Kõik mudelid on saadaval valge ja mustana ning laimikuldses ja roosikuldses toonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles