Tudeng säästis koduse hambaraviga tuhandeid dollareid (1)

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vikki Grant/picture alliance / moodboard

Üliõpilane printis 3D printeriga endale ise breketipõhimõttel töötavad mudelid ja tulemus oli oodatust parem.

USA hambaravi on kallimgi kui Eestis. Nii otsustas New Jersey tehnoloogia instituudi tudeng Amos Dudley oma hambad ise käsile võtta: selleks vajas ta vaid 60 dollarit, 3D printerit ja teravat mõistust, kirjutab Business Insider.

Dudley kandis põhikooli ajal küll breketeid, ent muutus hiljem hoidetraadi kandmise suhtes hooletuks ja hambad muutusid taas kõveraks. Nüüd ei raatsinud ta uutele breketitele tuhandeid dollareid kulutada ning tegi 3D printeriga endale oma hambaklambrid. 

Mõistagi eelnes sellele põhjalik hambaprotseduuride teemaline uurimistöö. Põhimõtetest aimu saanud, otsis Dudley veebist erinevate hambaravis kasutatavate mudelite pilte ning valmistas erinevaid pulbreid kasutades oma enda hammaste füüsilise koopia. Hammaste koopia näitas täpsemalt ära, miks tema hambad sirged ei ole.

Nähtud koopia põhjal pani ta arvutiprogrammiga kokku hambamudeli, mille kandmine võiks hambad õigesse asendisse lükata ja printis selle välja. Nelja kuu järel muutuski naeratus juba sirgemaks.

Loe täpsemalt Amos Dudley blogist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles