Kohv: langetasime hinda, et suurendada hinnavahet automaat- ja teenindusjaamades

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiinijaam.
Bensiinijaam. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neste juht Ivar Kohv põhjendas trikitamist kütuse hinnaga täna sellega, et ettevõte üritab teatud juhtudel suurendada hinnavahet automaat- ja teenindusjaamades.

Teadupärast on teenindusjaamades kütus enamasti 1,6 eurosendi ehk 0,25 sendi võrra kallim. Kütusemüüjad põhjendavad seda sellega, et automaatjaamas puudub teenindaja, kellele palka peaks maksma.

Neste juht Kohv märkis täna, et 0,5 eurosendine hinnalangus oli tingitud sellest, et hinnavahet automaat- ja teenindusjaamades taheti suurendada - täna siis 2,1 eurosendi ehk 32,8 sendini. «Mootorikütuste jaemüük on äärmiselt hinnatundlik valdkond,» ütles Kohv.

Nestel teatavasti teenindusjaamu ei ole, seega üritatakse soodsama hinnaga võtta kliente ära neilt, kel on - Statoilil, Alexelalt, Lukoililt ja Olerexilt.

Neste tõstis eile mootorikütuse 95E hinda 0,05 euro (0,78 krooni) ning diislikütuse hinda 0,055 euro (0,86 krooni) võrra ning langetas täna kõiki 0,5 eurosendi ehk 7,8 sendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles