Postimees teeb otseülekande Põhjamaade esimeselt kosmoseteemaliselt Garage48 ürituselt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba sellel pühapäeval, 29. mail algusega kell 17.30 toimub Põhjamaade esimese kosmoseteemalise Garage48 hackathoni finaal, millest Postimees teeb ka otseülekande.

27.-29. mail toimub Tartus Põhjamaade esimene kosmoseteemaline arendusnädalavahetus Garage48 SpaceTech 2016. Oma valdkonnas revolutsiooniline hackathon toob Tartusse ühtekokku 100 inseneri, tarkvaraarendajat, disainerit ja turundajat, et 48 tunni jooksul tunnustatud mentorite käe all reaalseid kosmoseteemalisi seadmeid arendada.

Ürituse eesmärk on ellu kutsuda tarkvara- ja riistvaralisi prototüüpe, mis oleksid suunatud uue kosmose tehnoloogiate edendamiseks ja kosmosetehnoloogia võimaluste tutvsutamiseks. Kosmoseteemaline hackathon lükkab ümber müüdi, et kosmosele suunatud iduettevõtte loomine on kallis ja oma olemuselt ebapraktiline.

Elon Muski loodud SpaceX kosmoseraketti edukas orbiidile lennutamine on tõendanud, et erinevalt NASA-st saab erakätes olevat raketti lennutada lausa 320 korda odavamalt. Niisamuti on Eesti esimesest tudengisatelliidist ESTCube-1 välja kasvanud mitu edukat startupi, nt Radius space, Crystalspace, Krakul and Cubehub.

Garage48 SpaceTech 2016 arendusnädalavahetust korraldavad Sihtasutus Garage48, Tartu Ülikool, ESTCube, Tartu Observatoorium, Tartu Teaduspark, TTÜ Mektory Kosmosekeskus, Tehnopoli Teaduspark ja sTARTUp HUB.

Mentoriteks on ning züriisse kuuluvad oma ala eksperdid eesotsas Erika Ilvesega ettevõttest Shackleton Energy (USA), Ene Ergma, Andris Slavinskis (Tartu Observatoorium), Jaan Praks (Aalto University) ja Mart Vihmand (Mektory Kosmosekeskus).

Ürituse kava ja ülevaate leiab siit.

Vaata otseülekannet juba sel pühapäeval, 29. mail algusega kell 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles