Investorid hindasid Snapchati väärtuse juba 18 miljardile dollarile

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snapchati tegevjuht Evan Spiegel
Snapchati tegevjuht Evan Spiegel Foto: SCANPIX

Suhtlusrakendus Snapchat hinnati hiljuti lõppenud rahastusvoorus investorite poolt 18 miljardile dollarile, kirjutab Bloomberg.

Kokku kogus ettevõte äsja lõppenud rahastusvoorus Bloombergi allikate sõnul 1,8 miljardit dollarit, summa sees on mullu investoritelt saadud 600 miljonit dollarit ning tänavu kaasatud 1,2 miljardit dollarit.

Ettevõte ise ei ole veel uudist ametlikult kinnitanud.

Snapchat teenib raha peamiselt kasutajatele reklaamivideote kuvamise abil. Mullu oli ettevõtte käibeks 59 miljonit dollarit, tänavu peaks see  Bloombergi allikate sõnul rohkem kui neljakordistuma.

Populaarne sõnumirakendus Snapchat loodi neli aastat tagasi kolme Stanfordi ülikooli tudengi poolt. Praeguseks on see arenenud laiemaks platvormiks, kus lisaks tavapärasele suhtlusele reklaamitakse üritusi, brände ja kuulsuste tegemisi. Eriti populaarseks on saanud videosisu vahendus - iga päev vaadatakse Snapchatis rohkem kui 10 miljardit videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles