Saladuslik inimjuhita autode idufirma tükib ükssarvikuks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zooxi esimene prototüüp
Zooxi esimene prototüüp Foto: Zoox

Silicon Valley´s tegutsev autonoomset juhtimist ja sellega seotud teenuseid arendav idufirma Zoox loodab investoritelt koguda 252 miljonit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Juhul kui Zoox suudab täita oma rahastusvooru eesmärgid, tõuseb ettevõtte väärtus üle miljardi dollari ehk nn ükssarvikute klubi saab järjekordse liikme juurde.

Wall Street Journali andmetel on üheks Zooxi rahastajaks Hong Kongi riskikapitalifirma AID Partners Capital Holdings Ltd, mis paigutas ettevõttesse 20 miljonit dollarit. Ettevõttel on 140 töötajat, mitmed neist on üle meelitatud Alphabetist, Apple´ist ja Teslast.

Zoox pole oma tegevuse kohta eriti palju avalikustanud. Viimati tehti suurem avaldus 2012. aasta detsembris, mil avalikustati pildid oma isesõitvast ideeautost. Tehnoloogiameedia andmetel on ettevõte oma äriplaane muutnud ning plaanib luua Uberile sarnase isesõitvate autode jagamisteenuse. Zoox on hetkel ainuke idufirma, millele California osariik on eraldanud inimjuhita autode tänavatel testimise loa. Sarnase loa oli osariigilt saanud ka idufirma Cruise Automation, mille ostis hiljuti üles USA autohiid General Motors. Samuti on luba olemas umbes tosinal traditsioonilisel autode ning nende detailide tootjal, samuti sõidujagamisteenuse pakkujal Uber ja Google´i emafirmal Alphabet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles