Google lubab eestlastel peagi tasuda äppide eest mobiilimaksega

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'ta ei kujuta paljud enam elu ette.
Google'ta ei kujuta paljud enam elu ette. Foto: AFP / Scanpix

Juba suvel saab ajalooks kaua kestnud olukord, kus Androidi nutiseadmete kasutajad said tellida Google Play keskkonnast mobiilirakendusi ja meelelahutust vaid krediitkaardiga - peagi lisandub sellele võimalus lisada ostude summa oma mobiiliarvetele.

Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul plaanitakse võimalus maksta Android operatsioonisüsteemiga nutitelefoni äppide, muusika, mängude, filmide, ajakirjade ja e-raamatute eest Tele2 kuuarvega avada juba juunikuu jooksul.

«Inimene saab ostu hetkel valida, kas ta maksab kohe krediitkaardiga või kuu lõpus koos oma igakuise mobiiliarvega, mis on lihtsam ja mugavam ning teeb ostud Google Play’st kättesaadavaks ka neile, kel polegi krediitkaarti,» rääkis Aron, kelle sõnul kasutavad suisa 80 protsenti Tele2 klientidest Android operatsioonisüsteemiga nutitelefone.

Google’iga on samuti leping sõlmitud ka Telial ning Elisal ning nendega seotud mobiilimakse jõuab  klientideni samuti suvel.

Tele2 teatel saavad äppe saavad ilma krediitkaardita osta nii lepingulised kliendid kui kõnekaardi omanikud. Rakenduste ja meelelahutuse tellimise ühekordne limiit on Tele2 klientidele 15 eurot ning kuupiir 150 eurot, mille ületamisel tuleb kasutada krediitkaarti.

«Oleme valmis võtma endale krediteerimisriski, sest usume, et mobiilsed maksed on tulevik ning aastaks 2020 tehakse Eesti jaeturul mobiilseid makseid juba miljardi euro eest,» prognoosis Aron. Tema sõnul Tele2 vahendamise ja krediteerimise eest mingit teenustasu ei küsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles