VUNK alustas taas: fookuses on asjade internet, digitaliseerimine ja e-kommerts

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VUNK loob platvormi, kus põnevad uued äriideed saavad jõudu kasvamiseks.
VUNK loob platvormi, kus põnevad uued äriideed saavad jõudu kasvamiseks. Foto: Vunk.eu

28. mail oli Kuku Raadio eetris saade Restart, kus seekord räägiti Telia idufirmade inkubaatorist VUNK, millel algas 26. mail uus ehk teine hooaeg ning kuhu oodatakse kuni 7. septembrini osalema uusi äriideesid, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Vaata VUNK.eu ja tule osalema!
Vaata VUNK.eu ja tule osalema! Foto: Digitark

VUNK- i tutvustas Telia uute äride juht Holger Haljand ning möödunud aasta osalemise kogemusi jagasid kaks VUNK-ilt alguse saanud ettevõtet – FeelingStream ning Marina Ahoy, kirjutab Digitark.

FeelingStreamist osales saates Terje Ennomäe ja Marina Ahoyst Hannes Koppel ning Relika Metsallik-Koppel. Saadet juhtis Henrik Roonemaa.

Kuula saadet:

Saate algul rääkis Holger Haljand lahti VUNK-kiirendi idee: „Telia VUNK kiirendi on idufirmade loomist ja kasvu toetav programm, mis loodi möödunud aastal. Nüüd käivitus VUNK-i uus voor, kuhu saab esitada oma äriideesid, mida kiirendis üheskoos mentorite ja teiste osalejatega testitakse ning parendatakse, eesmärgiga saada äriidee turuküpseks.

Kiirendis osalejad saavad erakordse võimaluse proovida ennast startup’i maailmas ning katsetada oma ettevõtja oskusi.

VUNK kiirendil on oma tiim, kes juba töötab start-up meetodil, ehk ei ole traditsioonilisi ametijuhendeid ja protsesse. Kõik teevad seda, milles ollakse kõige paremad ja asjad liiguvad vägagi kiiresti.

Telia teeb kiirendit mitmel põhjusel – esiteks tahame panustada Eesti ühiskonda ning aidata arendada ettevõtlust. Telia ja koostööpartnerite spetsialistid erinevatest valdkondadest jagavad inkubaatoris omi teadmisi ning on mentorite rollis.

Teiseks on muutuvas maailmas ka Telial vaja muutuda ning üheskoos partnerite ja idufirmadega uusi äriideesid katsetada. Kolmandaks tahame pakkuda nii omatöötajatele kui ka teistele võimalust tulla argirutiinist välja ning arendada oma loovust ja õppida – selleks on VUNK väga hea keskkond.”

Sel aastal otsime uut äri kolmes suures teemapüstituses. Nendeks on IoT [asjade internet], digitaliseerimine ja e-kommerts. Uusi äriideesid saab vunkimiseks esitada kuni 07. septembrini.

Kui äriideed pole, saab ka oma oskusi ja teadmisi rakendada teistes tiimides. Endale on võimalik valida turundaja, arendaja, disaineri või projektijuhi roll ning osaledes liituda mõne sütitava ideega.

Loe täispikka ülevaadet ja eelmise aasta osalejate vungi-kogemusi Digitargast!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles