BMW keskendub autonoomsele juhtimisele ja jätab elektriautod tagaplaanile (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i8
BMW i8 Foto: SCANPIX

BMW panustab uue programmi Project i Next kaudu autonoomse juhtimistehnoloogia arendamisele, kirjutab Autocar.

Autocari allikate andmetel on uus programm edaspidi BMW i brändi tuumaks ning autotootja on jätmas elektriliste jõuallikate arendamise tagaplaanile.

BMW nõukogu liige Klaus Fröhlich rääkis Reutersile, et ettevõte on juurde palkamas tehisintellekti- ja masinõppespetsialiste, soovides edasi arendada edasi autonoomsete juhtimissüsteeme ning kiirendada vastavate tehnoloogiate integreerimist tootmisesse jõudvatesse mudelitesse.

Tema sõnul võib autotootja luua tulevikus ka omaenda sõidujagamisteenuse või teha koostööd juba mõne sellel turul oleva ettevõttega.

Praegu müüb BMW i brändi alt kahte elektriautot - täiselektrilist i3 ja hübriidautot i8. Võrreldes konkurendi Teslaga on müüginumbrid seni olnud üsna nigelad. Näiteks i3 on kokku müüdud vaid 25 000 eksemplari, samas kui Tesla uusim mudel Model 3 on saanud juba enne tootmisesse jõudmist üle 400 000 eeltellimuse.

Praegu ei ole veel teada, kas Project i Nexti investeerimine mõjutab ka ettevõtte elektriautode arendusplaane. Viimaste teadete kohaselt peaks uuendatud i3, i8 rotster ja uus i Next mudel jõudma turule lähima viie aasta jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles