Võimsaima tähe noorim poeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW M2 on nagu püsimatu taksikutsikas, kes võib päevad läbi Porschesid taga ajada. «Kas tangime ja lähme jälle?»
BMW M2 on nagu püsimatu taksikutsikas, kes võib päevad läbi Porschesid taga ajada. «Kas tangime ja lähme jälle?» Foto: Eero Vabamägi

BMW M GmbH asutati 1972. aastal ja selle nimi võiks maakeeli kõlada kui M-osakond. Üksuse tunnuslauseks on «Võimsaim täht tähestikus» ja BMW M2 on selle tähe noorim poeg.

Eelmise sajandi seitsmekümnendate alguses pani BMW nurgakivi nii oma kuulsale peakorterile Münchenis kui ka kähkusõiduosakonnale BMW M GmbH, mille hooleks pidi jääma kõik autospordiga seonduv. Veidi hiljem hakkas uus allüksus ringradadel õpitut tänavail kullaks pöörama ja nüüdseks on BMW Motorsport GmbH teeninud autotootjale enam loorbereid kui ükski muu ettevõtmine. M-seeria mudeleid saadab teenitud aupaiste, kuid mõneti kummaliselt põhineb kähkusõiduosakonna värskem looming autol, mis kõlavast tiitlist sootuks ilma jäi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles