Virtuaalreaalsust nädalavahetusse: ela spordile kaasa, mine kontserdile või piilu loodusesse

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaalreaalsus tekitab kasutajas tunde, et viibitakse hoopis kusagil mujal.
Virtuaalreaalsus tekitab kasutajas tunde, et viibitakse hoopis kusagil mujal. Foto: NextVR

Spordi tegemine on tänuväärne tegevus, mis tuleb kindlasti kasuks. Aga mõnikord tahaks ju teistele ka kaasa elada. "Tänu virtuaalreaalsuse tehnoloogia arengule on võimalik juba praegu spordiülekandeid ja kontserte virtuaalmaailmas jälgida," kirjutab Digitark ja soovitab kõigil uus kogemus ise järele proovida.

VR ehk virtuaalreaalsuse sisu on hakatud üha rohkem tootma, kirjutab Digitark. Asjaosalised on aru saanud, et selline lahendus pakub võimaluse osa saada testmoodi vaatajakogemusest, mis on vahetum ja tundub reaalsem.

Sulle võib huvi pakkuda ka see Digitarga satelõik:

Ja nagu nutiseadmetesse sobivate mängude ja rakenduste eest, saab ka VR sisu eest natuke raha küsida. On olemas VR mänge, rakendusi ja videoid, isegi mängufilme. Mõned neist on tasuta, osad mõistliku tasu eest. Prooviks on valikuvõimalusi palju.

Uusi soodsaid VR-lahendusi tuleb järjest juurde, näiteks see 69€ Homido VR, mis sobitub kõikide güroskoobiga nutitelefonidega, mille ekraani suurus on 4”-5,7”.
Uusi soodsaid VR-lahendusi tuleb järjest juurde, näiteks see 69€ Homido VR, mis sobitub kõikide güroskoobiga nutitelefonidega, mille ekraani suurus on 4”-5,7”. Foto: tootja

Eilsest saabusid müügile ka soodsama klassi virtuaalreaalsuse prillid Homido VR (69 eurot), mis võimaldab mängida VR-mänge, vaadata VR-videoid ja pilte, kui panna lihtsalt virtuaalreaalsuse prillidesse oma nutitelefon ja vastav sisu alla tõmmata. "Selleks sobivad kõik güroskoobiga nutitelefonid, mille ekraani suurus on 4''-5,7''," julgustab Digitark proovima uut virtuaalsusreaalsust ise järele. Poest leiab ka Samsungi Gear VR-prillid (129 eurot), mis käivad kokku Samsungi telefonidega.

Sporti ja meelelahutust

Võid olla oma kodus ja kaasa elada boksimatšile, korvpallile, jalgpallile või põnevale võidusõidule. NextVR meeskond ja Fox Sports on sõlminud kokkuleppe, mille kohaselt on plaanis järgmise viie aasta jooksul vastavalt üle kanda erinevat 3D-vormingus spordisisu.

Alustuseks on juba olemas mitmeid videoid , mida saab praegu NextVR rakendusega vaadata. Tasuta tutvumiseks ja vaatamiseks on lisatud erinevaid spordialasid.

Saad kaasa elada Canelo vs Khan boksimatši parematele hetkedele, vaadata katkendeid hokist, suusahüpetest ja iluuisutamisest. Lisaks võid ringi vaadata Treasure Islandil, Pfeiffer Beachil või Golden Gate silla juures.

Loe virtuaalreaalsuse kogemustest ja toodetest lähemalt Digitargast!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles