Uberi investor paigutas ettevõtte suurimasse konkurenti 600 miljonit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi nutirakendus
Uberi nutirakendus Foto: SCANPIX

Hiina kindlustuskontsern China Life teatas vähem kui pool aastat peale Uberisse investeerimist, et paigutas 600 miljonit dollarit ka selle suurimasse konkurenti Didi Chuxing, kirjutab Techcrunch.

Aasia üks suurimaid kindlustusfirmasid osales sellega Hiina sõidujagamisettevõtte peatselt lõppevas rahastusvoorus, mille käigus on Didi Chuxing on kogunud juba üle 3,5 miljardi dollari uusivahendeid. Rahastusvoorus osales miljardi dollariga ka USA tehnoloogiaettevõte Apple.

Peale suurinvesteeringuid peaks Didi Chuxingi hinnanguline väärtus tõusma umbes 25 miljardile dollarile, mis ühtlasi tähendab, et tegu on veidi enam kui kaks korda väärtuslikuma Uberi järel maailma suuruselt teise sõidujagamisettevõttega.

Vaid mõned kuud tagasi investeeris China Life umbes 200 miljonit dollarit ka Uberisse.

Hiina hiiglaslikul turul on Uber hoidmas liidri Didi Chuxingi järel pika vahemaaga teist kohta. Didi Chuxing, algse nimega Didi Kuaidi moodustati eelmise aasta alguses kahe Hiina taksovahendusettevõtte (Didi Dache, mille pearahastajaks oli internetifirma Tencent ning Kuaidi Dache, mille suurinvestoriks oli internetikaubamaja Alibaba) ühinemisel. Viimaste andmete kohaselt tegutseb Didi Chuxing rohkem kui 400 Hiina linnas, Uber aga vaid kuuekümnes.

Pärast Uberit ja Didi Chuxingi on suur hulk tühja maad ning kolmandalt kohalt sõidujagamisettevõtete arvestuses leiab Uberi kodumaise konkurendi Lyfti, mille väärtuseks hinnatakse 5,5 miljardit dollarit. Seejuures on oluline märkida, et Didi Chuxing ja Lyft sõlmisid mullu kokkuleppe, mille järgi teevad ettevõtted mitmetel turgudel koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles