Uus telefon jälgib ümbrust

Kuldar Kullasepp
, eriprojektide ja sisuturundusüksuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välimuselt on Lenovo Phab 2 Pro nagu suur nutitelefon ikka, selle sees peitub aga hulk uut tehnoloogiat, mis teeb telefoni seni ainulaadseks.
Välimuselt on Lenovo Phab 2 Pro nagu suur nutitelefon ikka, selle sees peitub aga hulk uut tehnoloogiat, mis teeb telefoni seni ainulaadseks. Foto: Lenovo

Sügisel USAs müügile jõudev Lenovo Phab 2 Pro kuulub telefonide perekonda, millest lisaks uuele tippmudelile on saadaval ka Phab 2 ja Phab 2 Plus. Kui viimased kaks on Phab-seeria telefoni värskeimad versioonid, siis Pro-taseme mudelit pole varem olemas olnudki. Kõik kolm telefoni on hiiglasliku 6,4-tollise ekraaniga, kuid uus tippmudel on tehniliselt teistest palju võimekam.

Tipptelefonile kohaselt on Lenovo Phab 2 Pro varustatud eeskujuliku riistvaraga. Kõige silmapaistvam on muidugi ekraan. See kuvab QHD-resolutsioonis pilti ehk resolutsioon on 1440 x 2560 pikslit. Nutikust lisab sellele aga võimekus kohaneda ümbritsevate valgusoludega, näiteks arvestada päikesevalguse või peegeldusega.

Esinduslik on ka telefoni kaamera: tagaküljel 16-megapiksline, ees 8-megapiksline. Fookustamine on tootja sõnul väga kiire, võtab aega kõigest 0,3 sekundit. 

8,9 millimeetri paksune telefon on alumiiniumist korpuses, mille tagant leiab sõrmejäljelugeja ja mis peidab endas 4050 mAh akut. Suure ekraaniga ja võimsa jõudlusega masin nõuab energiat ning siinjuures on korralikust akust kindlasti palju abi.

Helist ka veidi: telefonil on kolm mikrofoni, mis aitavad salvestada 5.1 ruumilist heli. Samuti filtreerib telefon välja taustahelid, et võimaldada puhtamat helisalvestust.

Androidi platvormi kasutav telefon on tehniliselt üks võimsamaid, mida lähitulevikus osta saab. Samas pole selle hind sugugi nii müstiline kui võiks arvata. USAs tuleb selle hinnaks 499 dollarit ehk 440 eurot. Kas ja millal telefon Euroopas ja Eestis müügile jõuab, ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles