Apple vabastas Siri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siri rakendus iPhone 4S-is.
Siri rakendus iPhone 4S-is. Foto: SCANPIX

Tehnoloogiaettevõtte Apple iga-aastasel arendajate konverentsil oli üheks suurimaks uudiseks häälpõhise digitaalse assistendi Siri vabaks andmine, kirjutab The Next Web.

See tähendab, et ettevõttevälistel tarkvaraarendajatel on varsti võimalik ise Sirile häälkäsklusi luua ning Sirit oma rakendustesse integreerida. Juba on oma huvist Siri abi vastu teatanud sõidujagamisettevõte Uber, mis tähendab, et tulevikus võiks olla võimalik Uberi vahendusel taksot tellida ka vaid telefonile häälkäskluse andmisega.

Pea viis aastat tagasi kasutajateni jõudnud ning esialgu vaid nutiseadmetele mõeldud Sirit peaks sügisest saama kasutada ka Apple´i personaalarvutites.

Apple´ile on oma platvormide kolmandatele osapooltele avamine olnud alati ebamugav teema, kuna ettevõte on alati üritanud oma toodete kvaliteeti ja ühilduvust range kontrolli all hoida. Kiired arengud tehisintellekti alal nõuavad aga andmete kogumisel kolmandate osapoolte kaasamist, et suurendada ühele platvormile pakutavate teenuste arvu. Apple muutis Siri ülesostmisel toona avatud platvormi kinniseks. Nüüd on ettevõte aga sunnitud oma strateegiat muutma.

Lisaks Sirile lubas Apple välistele arendajatele avada ka oma kaardirakenduse Maps ja suhtlusplatvormi iMessage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles