Uber pakub Lõuna-Ameerika suurimas linnas kopterijagamisteenust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sao Paulo taksojuhtide protest Uberi vastu.
Sao Paulo taksojuhtide protest Uberi vastu. Foto: SCANPIX

Transpordivahendusettevõte Uber teatas, et hakkab Brasiilia suurlinnas Sao Paulos pakkuma kopterijagamisteenust, kirjutab Reuters.

Pea 12 miljoni elanikuga Sao Paulo on kurikuulus oma hiiglaslike liiklusummikute poolest. Just sellele mõeldes otsustas Uber hakata jõukamatele klientidele pakkuma kiiremat võimalust punktist A punkti B jõudmiseks.

Sao Paulos on arvel ligikaudu 400 helikopterit ning pea sama palju on registreeritud ka nende ametlikke maandumisplatse.

Maapealse liikluse vältimine pole just eriti soodne lõbu, eriti kui arvestada linna keskmist elatustaset. Selleks, et lennata Sao Paulo ühes jõukamas rajoonis asuvast Helicentro Morumbist üle Tiete jõe asuvasse hotelli Blue Tree, tuleb ühe kopteriistme broneerimiseks välja käia esialgu 66 reaali ehk umbes 17 eurot. Vahemaa ise on umbes 6 kilomeetrit. Sealt edasi lennujaama Guarulhos International Airport lendamine maksab 271 reaali ehk umbes 70 eurot. Autoga kulub sama vahemaa läbimiseks olenevalt liiklusest üks kuni kolm tundi.

Uber ei avalikustanud, kui palju tuleb sõitude eest hakata maksma peale tutvumishindade perioodi lõppu, teatades vaid, et soovib oma jagamisteenusega suurendada kopterite kasutust praegusega võrreldes vähemalt viiekordseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles